• Wyślij znajomemu
    zamknij [x]

    Wiadomość została wysłana.

     
    • *
    • *
    •  
    • Pola oznaczone * są wymagane.
  • Wersja do druku
  • -AA+A

Wieprzowina z grilla

13:42, 20.08.2014
Wieprzowina z grilla W kolejnym wakacyjnym odcinku Smaków Polskich grillujemy wieprzowinę, fantastyczne ziołowe żeberka i aromatyczne zaplatane polędwiczki.

W kolejnym wakacyjnym odcinku Smaków Polskich grillujemy wieprzowinę, fantastyczne ziołowe żeberka i aromatyczne zaplatane polędwiczki.

 
 

Podziel się:   Więcej
 
Kroimy żeberka na porcje, pieprzymy i solimy. Teraz przygotowujemy aromatyczną zalewę z ziół, czosnku, octu winnego, cukru i musztardy. Dodajemy ziele angielskie, papryczkę chili i owoce jałowca. Dodajemy do ziół oliwy, imbiru i szczyptę czerwonej papryki. Wszystko blendujemy na gładką masę, którą okładamy żeberka. Czekamy aż przejdą aromatem i układamy na grillu.
 
Do garnka wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek. Kroimy tymianek i wrzuca do marynaty. Polędwiczki nacinamy wzdłuż na 3 części, nie przecinając ich do końca, i tak przygotowane wkładamy do marynaty. Zaplatamy polędwiczki w warkocze, poprzetykane tymiankiem i gałązkami rozmarynu. Tak przygotowane warkocze trafiają na grilla.

Twoim zdaniem

Czy rolnicy korzystają na globalnym wzroście cen towarów rolnych?