• Wyślij znajomemu
    zamknij [x]

    Wiadomość została wysłana.

     
    • *
    • *
    •  
    • Pola oznaczone * są wymagane.
  • Wersja do druku
  • -AA+A

Burger po chińsku

13:45, 17.05.2017
Burger po chińsku Po przeszło trzynastu latach Chiny mają otworzyć rynek dla amerykańskiej wołowiny. Umowa warta miliardy dolarów ma zostać podpisana do końca lipca. Jeśli tak się stanie, dla eksporterów mięsa zza oceanu będzie to wielki sukces.

Po przeszło trzynastu latach Chiny mają otworzyć rynek dla amerykańskiej wołowiny. Umowa warta miliardy dolarów ma zostać podpisana do końca lipca. Jeśli tak się stanie, dla eksporterów mięsa zza oceanu będzie to wielki sukces.

 
 

Podziel się:   Więcej
Chiny przestały importować wołowinę z USA po wykryciu przypadków choroby wściekłych krów w stanie Waszyngton. Szansa na otwarcie rynku pojawiła się we właściwym momencie. Branża przeżywa od dłuższego czasu problemy, ceny mięsa są bardzo niestabilne. Przed stronami kolejne rundy konsultacji, które rozstrzygną kwestie techniczne. Amerykańscy producenci spodziewają się finalizacji protokołów do połowy lipca. Nieoficjalnie mówi się też o otwarciu rynku drobiu dla chińskich produktów.
 
 
 
...
 

Twoim zdaniem

Czy rolnicy korzystają na globalnym wzroście cen towarów rolnych?