• Wyślij znajomemu
    zamknij [x]

    Wiadomość została wysłana.

     
    • *
    • *
    •  
    • Pola oznaczone * są wymagane.
  • Wersja do druku
  • -AA+A

Faszerowane warzywa

13:12, 27.01.2020
Faszerowane warzywa Na pierwszy rzut oka zdrowe, wewnątrz skrywają szkodliwe substancje. W warzywach sprowadzanych z Turcji do Unii Europejskiej, znaleziono pozostałości niebezpiecznych pestycydów.

Na pierwszy rzut oka zdrowe, wewnątrz skrywają szkodliwe substancje. W warzywach sprowadzanych z Turcji do Unii Europejskiej, znaleziono pozostałości niebezpiecznych pestycydów.

 
 

Podziel się:   Więcej
Według badań Greenpeace Mediterranean, tureckie pomidory, ogórki i papryka są coraz bardziej zanieczyszczane chemikaliami. Sprawę opisało "Deutsche Welle" powołując się na najnowszy raport organizacji. W próbkach warzyw zebranych w supermarketach i na bazarach, znaleziono pozostałości około 56 różnych pestycydów. Ustalenia bazują na analizach prowadzonych od sierpnia do listopada zeszłego roku i na raportach międzynarodowych organizacji monitorujących bezpieczeństwo żywności. Co więcej testy ujawniły, że ponad 15 procent warzyw zawierało także nielegalne środki ochrony roślin, od dawna zakazane w Unii Europejskiej.

Chcesz wiedzieć więcej, obejrzyj „Agrobiznes” z 27.01.2020r.

Jesteśmy też na www.facebook.com/agrobiznesTVP
 
 
 
...
 

Twoim zdaniem

Czy rolnicy korzystają na globalnym wzroście cen towarów rolnych?