Rączka gotuje

widok: opisy | miniaturki
sortuj: rosnąco | malejąco

Rączka gotuje - 14 czerwca 2014 - naleśniki z warzywami i kremem z rukoli, trio mięs na sposób orientalny oraz sernik jogurtowy z truskawkami

foto Naleśniki z warzywami i kremem z rukoli naleśniki Virtu – 4 szt.papryka czerwona – 0,5 szt.papryka żółta – 0,5 szt.papryka zielona – 0,5 szt.por – 0,5 szt.czosnek – 1 ząbekświeży rozmaryn – 1 gałązkaświeży lubczyk – kilka gałązekświeża bazylia – kilka gałązekrukola – pół garścipomidory – 3 szt.dojrzały twardy ser »  

Rączka gotuje - 19 lipca 2014 - kluchy częstochowskie, polędwiczka faszerowana szparagami, mleczko migdałowe

fot. Kluchy częstochowskie ziemniaki – 5 szt. (0,5 kg)mąka pszenna – 100 gboczek wędzony – 15 dagcebula – 1 szt.szczypiorek – 1 pęczeksól, pieprz – do smakuPolędwiczka nadziewana szparagami polędwiczka wieprzowa – 2 szt.szparagi – 6 szt.masło – 4 dagmarynata:czosnek – 2 ząbkijogurt naturalny gęsty Bakoma – 400 mlpapryka słodka – »  

Rączka gotuje - 12 lipca 2014 - zalewajka z białym serem, pstrąg po koziegłowsku, ciasto drożdżowe z kruszonką

Rączka gotuje Zalewajka z białym serem zakwas żurkowy – 400 ml wywar mięsny – 600 ml woda – 200 ml ziemniaki – 200 g ser biały – 200 g wędzona słonina i wędlina – 200 g cebula – 1 szt. czosnek – 3 ząbki jogurt naturalny gęsty Bakoma - 400 ml majeranek »  

Rączka gotuje - 5 lipca 2014 - terrina jogurtowo-szpinakowa, polędwiczka w sosie śmietanowo-orzechowym, jabłko z leguminą i sosem bazyliowym

Rączka gotuje Terrina jogurtowo-szpinakowa jogurt naturalny gęsty Bakoma - 600 ml szpinak mrożony - 600 g łosoś wędzony - 100 g jaja przepiórcze - 12 szt. czosnek - 6 ząbków żelatyna - 6 łyżeczek woda - 6 łyżek masło - 0,5 kostki chrzan - 2 łyżki sól, pieprz - do smaku Polędwiczka »  

Rączka gotuje - 28 czerwca 2014 - zupa-krem z pokrzyw, gęś wolnopieczona w jabłkach i pomarańczach, szarlotka sióstr betanek

Rączka gotuje Zupa-krem z pokrzyw pokrzywy świeże – 2 garściebulion mieszany – 1 lugotowana marchew – 1 szt.ugotowana pietruszka – 1 szt.ugotowany seler – 0,5 szt.czosnek – 2 ząbkimasło – 5 dagsól, pieprz – do smakujogurt naturalny gęsty Bakoma – 4 łyżkiGęś wolnopieczona w jabłkach i pomarańczach pierś z gęsi – 1 »  

Rączka gotuje - 21 czerwca 2014 - Chłodnik Rogaty i Uczta Brata Kowala

fot. Chłodnik Rogaty jogurt naturalny gęsty Bakoma – 2 op. (800 ml) ogórek świeży – 1 szt. (duży) ogórek kiszony – 2 szt. rzodkiewki – 1 pęczek pomidory – 3 szt. jajko – 2 szt. szczypiorek – 1 pęczek sól, pieprz – do smaku Uczta Brata Kowala pierś z kurczaka – »  

Polecamy