Rączka gotuje

widok: opisy | miniaturki
sortuj: rosnąco | malejąco

Rączka gotuje - 30 sierpnia 2014 - zupa z jarmużu, karminadle z blumkola z marchewką z groszkiem na gęsto oraz placki z kiszki z jabłkami i świe

foto Zupa z jarmużu jarmuż – 2 garście (ok.0,5 kg) kości ze schabu – 20 dag marchew – 1 szt. pietruszka – 1 szt. seler – 0,25 szt, por – 0,33 szt. czosnek – 3 ząbki ziemniaki – 0,5 kg mleko – 1 szklanka śmietana kwaśna 18% - 0,5 szkl. mąka »  

Rączka gotuje - 23 sierpnia - rajdowe karminadle na kapuście i glazurowane śliwki na winie z miodową kruszonką

Rączka gotuje Rajdowe karminadle na kapuście mięso mielone z łopatki – 0,5 kg cukinia – 1 szt. papryka czerwona – 0,5 szt. papryka zielona – 0,5 szt. papryka żółta – 0,5 szt. cebula – 2 szt. czosnek – 2 ząbki bułka – 1 szt. mleko – 1 szklanka jajko – 1 szt. »  

Rączka gotuje - 16 sierpnia - żur mikołowski, żeberka duszone i zapieczone w kapuście i skubaniec ze śliwkami

Rączka gotuje Żur mikołowski zakwas żurowy – 0,5 l wędzone żeberka – 0,5 kg woda – 2 l liść laurowy – 4 szt. ziele angielskie – 6 ziaren ziemniaki – 30 dag cebula – 2 szt. czosnek – 4 ząbki grzyby suszone – 25 g smalec – 1 łyżka śmietana kremówka – »  

Rączka gotuje - 9 sierpnia 2014 - zupa grochowa w kociołku, kubuś i ciasteczka ze szpyrek

fot. Zupa grochowa w kociołku groch – 0,5kg woda – 5 litrów boczek wędzony – 0,5 kg cebula – 3 szt.czosnek – 5 ząbków ziemniaki – 1 kg kiełbasa – 1 kg listki laurowe - 3 szt. ziele angielskie – 4 kulkimarchewka – 2 szt. majeranek - paczka pieprz, sól - »  

Rączka gotuje - 2 sierpnia 2014 - rosól z jesiotra, pierogi z pstrągiem i suszonymi pomidorami, gulasz z suma

fot. Rosół z jesiotra jesiotr (głowy lub ogony) – 40 dagmarchew – 1 szt.pietruszka – 1 szt.natka selera – 2 gałązkipor – 1 liśćcebula – 1 szt.czosnek – 1 ząbeknatka pietruszki – 1 pęczeksól, pieprz – do smakulane kluski:żółtka – 2 szt.mąka pszenna – 0,5 szklankiwoda – 3 łyzkisól – szczyptaPierogi »  

Rączka gotuje - 26 lipca 2014 - sandacz na sosie pieczarkowo-ziolowym z sałatką z sosem jogurtowo-czosnkowym oraz żeberka wędzone z panczkrautem

foto Sandacz na sosie pieczarkowo-ziołowym sandacz świeży – 800 g cytryna – 0,5 szt. sól, pieprz – do smaku sos pieczarkowo-ziołowy pieczarki – 0,5 kg masło – 5 dag cebula – 1 szt. ziele angielskie – 4-5- ziarenek liść laurowy – 2-3 szt. tymianek – szczypta rozmaryn – szczypta oregano – »  

Polecamy