Rączka gotuje

widok: opisy | miniaturki
sortuj: rosnąco | malejąco

Rączka gotuje - 22.11.2014 - rolada z żółtego sera, antrykot w ziołach z dwoma sosami: bazyliowo-musztardowym i czosnkowym oraz golonka po cyga

Foto. TVP Katowice Antrykot w ziołach antrykot wołowy – 1,5 kg czosnek – 6 ząbków marynata: czosnek – 2 ząbki majeranek – 1 łyżeczka liście laurowe – 3-4 szt. ziele angielskie – 8 ziaren papryka czerwona słodka – 1 łyżeczka pieprz ziarnisty – 1 łyżeczka zioła prowansalskie – 0,5 łyżeczki świeży rozmaryn – »  

Rączka gotuje - 15.11.2014 - zupa-krem z selera, pierś z kaczki w sosie winno-śliwkowym oraz włoska beza z musem z marakui

foto Zupa-krem z selera seler – 80 dag ziemniaki – 40 dag cebula – 1 szt. masło – 5 dag świeży imbir – 50 g gałka muszkatołowa - szczypta sól, pieprz – do smaku boczek wędzony – 20 dag na wywar: porcja rosołowa drobiowa – 20 dag porcja rosołowa wołowa – »  

Rączka gotuje - 8.11.2014 - zupa-krem z boczku oraz faszerowane pałki indycze z sosem borowikowo-porowym i warzywnymi placuszkami

Foto Zupa-krem z boczku boczek wędzony – 40 dag mleko 3,2% - 1 l cebula – 1 szt. śmietana kremówka – 0,5 szklanki śmietana kwaśna – 200 ml świeży tymianek – kilka gałązek natka pietruszki – pół pęczka sól, pieprz – do smaku Faszerowane pałki indycze z warzywnymi placuszkami pałki (podudzia) »  

Rączka gotuje - 1.11.2014 - roladki drobiowo-wieprzowe z orzechami, polędwiczki faszerowane gorgonzolą i jajka faszerowane na trzy sposoby

foto Roladki drobiowo-wieprzowe z orzechami piersi z kurczaka – 4 szt. mielona łopatka wieprzowa – 0,5 kg cebula – 1 szt. masło – 5 dag bułka pszenna – 1 szt. mleko – 1 szklanka jajko – 1 szt. orzechy włoskie – 15 dag natka pietruszki – 1 pęczek papryka sypka – »  

Rączka gotuje - 25 października 2014 - schabowy sztygara na kapuście zasmażanej z grzybami oraz kołoczki z filongiem à la bryja

foto Schabowy sztygara na kapuście zasmażanej z grzybami schab bez kości – 1 szt. (2 kg) kiełbasa – 30 dag boczek wędzony parzony – 15 dag pieczarki – 30 dag cebula – 2 szt. smalec – 1 łyżka papryka słodka – 1 łyżeczka sól, pieprz – do smaku panierka: jajka – »  

Rączka gotuje - 18 października 2014 - sałatka śledziowo-winogronowa, bagietka nadziewana musem z wątróbki, gulasz ze śliwką na winie

Rączka gotuje Sałatka śledziowo-winogronowa filety śledziowe typu matjas – 4 płaty filety śledziowe à la łosoś – 2 płaty cebula – 1 szt. jabłka – 2 szt. majonez – 2 łyżki świeży tymianek – kilka gałązek natka pietruszki – ćwierć pęczka czerwone winogrona – 20 dag pieprz – do smaku Bagietka nadziewana »  

Polecamy