Rączka gotuje

pokaż: wg daty | alfabetycznie
widok: opisy | miniaturki
sortuj: rosnąco | malejąco

Rączka gotuje - 14 września - rydze w cieście piwnym, polędwiczki wieprzowe w boczku, kaczka w majeranku z jabłkami, korzenna zista z bani

Rączka gotuje Rydze w cieście piwnym rydze – 6 szt. piwo – 0,5 szklanki jajko – 1 szt. mąka pszenna – 5 łyżek papryka – 1 łyżeczka świeża kolendra – kilka gałązek sól, pieprz – do smaku olej (do smażenia) – 1 l Polędwiczki wieprzowe w boczku polędwiczki wieprzowe – 2 szt. »  

Rączka gotuje - 21 września - wołowina w tymianku, schab faszerowany pastą serowo-bazyliową, deser jogurtowo-malinowy ze stewią

fot. Wołowina w tymianku antrykot wołowy – 1,2 kg wino czerwone wytrawne – 0,5 l oliwa z oliwek – 50 ml czosnek – 4 ząbki świeży tymianek – 1 doniczka papryka wędzona – 1 łyżka sól morska, pieprz ziarnisty – do smaku Schab faszerowany pastą serowo-bazyliową schab cały – ok. 2 »  

Rączka gotuje - 28 września - śląski szałot, jaskółcze gniazda, chrust

foto Śląski szałot ziemniaki – 80 dag kiełbasa śląska – 2 szt. śledź typu matjas – 4 płaty boczek wędzony parzony – 10 dag cebula – 1 szt. ogórek kiszony – 4 szt. musztarda – 2 łyżki sól, pieprz – do smaku Jaskółcze gniazda wołowina -60 dag łopatka wieprzowa mielona – »  

Rączka gotuje - 5 października - zapiekanka z ziemniakami, krewetki na pomidorach, stek z tuńczyka, żeberka z kapustą, jabłka faszerowane bakali

fot. Krewetki na pomidorach krewetki – 6 szt.pomidory – 6 plastrówczosnek – 3 ząbkicytryna – 0,5 szt.oliwa z oliwek – 20 mlnatka pietruszki – pół pęczkasól, pieprz – do smakuStek z tuńczyka na warzywach prowansalskich stek z tuńczyka – 250gbakłażan – 200 gcukinia – 200 gpapryka czerwona i zielona – 200 »  

Rączka gotuje - 12 października - kartacze, polędwiczki z kozim serem w sosie z suszonymi pomidorami i oliwkami,

foto Kartacze ziemniaki gotowane – 200 g ziemniaki surowe – 200 g mąka ziemniaczana – 100 g jajko – 1 szt. mięso drobiowe gotowane mielone – 200 g boczek wędzony – 100 g cebula – 2 szt. Polędwiczki z kozim serem w sosie z suszonymi pomidorami i oliwkami polędwiczki wieprzowe – »  

Rączka gotuje - 19 października - roladki drobiowe z pesto szpinakowym i dipem czosnkowym, kokardki w sosie grzybowym z polędwiczką, deser śliwk

Rączka Roladki drobiowe z pesto szpinakowym i dipem czosnkowym piersi z kurczaka – 2 szt. szynka szwarcwaldzka lub prosciutto – 2-3 plastry na 1 roladkę sól, pieprz – do smaku pesto szpinakowe: szpinak świeży – 1 garść (lub szpinak mrożony – 150 g) orzechy laskowe – pół garści oliwa – 1 »  

Polecamy