Rączka gotuje

widok: opisy | miniaturki
sortuj: rosnąco | malejąco

Rączka gotuje - 2 sierpnia 2014 - rosól z jesiotra, pierogi z pstrągiem i suszonymi pomidorami, gulasz z suma

fot. Rosół z jesiotra jesiotr (głowy lub ogony) – 40 dagmarchew – 1 szt.pietruszka – 1 szt.natka selera – 2 gałązkipor – 1 liśćcebula – 1 szt.czosnek – 1 ząbeknatka pietruszki – 1 pęczeksól, pieprz – do smakulane kluski:żółtka – 2 szt.mąka pszenna – 0,5 szklankiwoda – 3 łyzkisól – szczyptaPierogi »  

Rączka gotuje - 26 lipca 2014 - sandacz na sosie pieczarkowo-ziolowym z sałatką z sosem jogurtowo-czosnkowym oraz żeberka wędzone z panczkrautem

foto Sandacz na sosie pieczarkowo-ziołowym sandacz świeży – 800 g cytryna – 0,5 szt. sól, pieprz – do smaku sos pieczarkowo-ziołowy pieczarki – 0,5 kg masło – 5 dag cebula – 1 szt. ziele angielskie – 4-5- ziarenek liść laurowy – 2-3 szt. tymianek – szczypta rozmaryn – szczypta oregano – »  

Rączka gotuje - 14 czerwca 2014 - naleśniki z warzywami i kremem z rukoli, trio mięs na sposób orientalny oraz sernik jogurtowy z truskawkami

foto Naleśniki z warzywami i kremem z rukoli naleśniki Virtu – 4 szt.papryka czerwona – 0,5 szt.papryka żółta – 0,5 szt.papryka zielona – 0,5 szt.por – 0,5 szt.czosnek – 1 ząbekświeży rozmaryn – 1 gałązkaświeży lubczyk – kilka gałązekświeża bazylia – kilka gałązekrukola – pół garścipomidory – 3 szt.dojrzały twardy ser »  

Rączka gotuje - 19 lipca 2014 - kluchy częstochowskie, polędwiczka faszerowana szparagami, mleczko migdałowe

fot. Kluchy częstochowskie ziemniaki – 5 szt. (0,5 kg)mąka pszenna – 100 gboczek wędzony – 15 dagcebula – 1 szt.szczypiorek – 1 pęczeksól, pieprz – do smakuPolędwiczka nadziewana szparagami polędwiczka wieprzowa – 2 szt.szparagi – 6 szt.masło – 4 dagmarynata:czosnek – 2 ząbkijogurt naturalny gęsty Bakoma – 400 mlpapryka słodka – »  

Rączka gotuje - 12 lipca 2014 - zalewajka z białym serem, pstrąg po koziegłowsku, ciasto drożdżowe z kruszonką

Rączka gotuje Zalewajka z białym serem zakwas żurkowy – 400 ml wywar mięsny – 600 ml woda – 200 ml ziemniaki – 200 g ser biały – 200 g wędzona słonina i wędlina – 200 g cebula – 1 szt. czosnek – 3 ząbki jogurt naturalny gęsty Bakoma - 400 ml majeranek »  

Rączka gotuje - 5 lipca 2014 - terrina jogurtowo-szpinakowa, polędwiczka w sosie śmietanowo-orzechowym, jabłko z leguminą i sosem bazyliowym

Rączka gotuje Terrina jogurtowo-szpinakowa jogurt naturalny gęsty Bakoma - 600 ml szpinak mrożony - 600 g łosoś wędzony - 100 g jaja przepiórcze - 12 szt. czosnek - 6 ząbków żelatyna - 6 łyżeczek woda - 6 łyżek masło - 0,5 kostki chrzan - 2 łyżki sól, pieprz - do smaku Polędwiczka »  

Polecamy