Rączka gotuje

widok: opisy | miniaturki
sortuj: rosnąco | malejąco

Rączka gotuje - 1 marca 2014 - harenki w cieście na paście cebulowej, surówka z modrej kapusty, ostatkowy kotlet na purée chrzanowym

foto Harenki w cieście na paście cebulowej płaty śledziowe – 8 płatów ciasto: jajka – 6 szt. mąka pszenna – 250 g śmietana 18% – 300 ml rozmaryn świeży – kilka gałązek cukier – szczypta sól, pieprz – do smaku olej – do smażenia pasta cebulowa: cebula – 3 szt. przecier »  

Rączka gotuje - 22 lutego 2014 - sałatka meksykańska z wołowiną, wątróbka na winie z kaszą jęczmienną i kolorową sałatką

fot. Sałatka meksykańska z wołowiną polędwica wołowa - 30 dagkaktus marynowany - 200 gfasola czerwona - 1 puszkakukurydza - 1 puszkaczosnek - 6 ząbkówoliwa z oliwek - 1 łyzkaolej - 1-2 łyżkisalsa paprykowo-pomidorowa - 2 łyżkisalsa z zielonych papryczek - 2 łyżkiseler naciowy -0,5 szt.ryż - 1,5 szklankipapryka wędzona - 1 »  

Rączka gotuje - 15 lutego 2014 - halibut na nudlach i flambirowane nalesniki z owocami

Rączka gotuje Halibut na nudlach halibut – 4 dzwonka makaron Goliard wstęgi – 1 op. kapary – 1 słoiczek szalotki – 1 słoiczek marchew – 1 szt. cytryna – 1 szt. śmietana kremówka – 0,5 l oliwa z oliwek – 80 ml masło – 1 łyżka świeży rozmaryn – kilka gałązek sól, »  

Rączka gotuje - 8 lutego 2014 - kartoflanka, kapuściane karminadle i placki z blachy

foto Kartoflanka ziemniaki – 1 kg kości surowe lub wędzone – 15 dag boczek – 20 dag cebula – 1 szt. marchew – 1 szt. czosnek – 4 ząbki mąka pszenna – 2 łyżki śmietana kremówka – 1 szklanka śmietan kwaśna – 200 ml liść laurowy – 3 szt. ziele angielskie »  

Rączka gotuje - 1 lutego 2014 - karczek na ostro i karczek na winie oraz bezy z masą malinową

fot. Karczek na ostro marynata: olej – 0,5 szklanki maggi – 6 łyżek tabasco – 0,5 łyżki papryka słodka – 1 łyżka sól – 1 łyżka zioła prowansalskie – 2 łyżki posiekana świeża bazylia – 1 łyżka posiekany świeży tymianek – 1 łyżka karczek – 1,5 kg pieczarki – 15 dag »  

Rączka gotuje - 25 stycznia - sakiewki ze szpinakiem i camembertem na sosie z suszonych pomidorów, pączki ziemniaczane

fot. Sakiewki ze szpinakiem i camembertem na sosie z suszonych pomidorów polędwiczki wieprzowe – 2 szt. duże (lub 4 małe)szpinak mrożony – 40 dagcamembert – 1szt.czosnek – 4 ząbkisól, pieprz – do smakuolej – do smażeniapor – 1 liść (do związania)sos:śmietana kremówka – 1 szklankasuszone pomidory – 100 gmasło – 7 »  

Polecamy