Rączka gotuje

widok: opisy | miniaturki
sortuj: rosnąco | malejąco

Rączka gotuje - 21 czerwca 2014 - Chłodnik Rogaty i Uczta Brata Kowala

fot. Chłodnik Rogaty jogurt naturalny gęsty Bakoma – 2 op. (800 ml) ogórek świeży – 1 szt. (duży) ogórek kiszony – 2 szt. rzodkiewki – 1 pęczek pomidory – 3 szt. jajko – 2 szt. szczypiorek – 1 pęczek sól, pieprz – do smaku Uczta Brata Kowala pierś z kurczaka – »  

Rączka gotuje - 7 czerwca 2014 - terrina z wędzonego pstrąga, sakiewki z polędwiczki wieprzowej oraz gruszka w winie z piwnymi ciasteczkami

foto Terrina z pstrąga pstrąg wędzony – 1 szt wysłodziny – 4 łyżki masło – 1 łyżka sok z połówki cytryny twarożek – 1 łyżka sól, pieprz – do smaku Sakiewka z polędwiczki wieprzowej z wędzonym serem i szynką polędwiczka wieprzowa – 150 g marynata: jogurt naturalny gęsty Bakoma – 3 »  

Rączka gotuje - 31 maja 2014 - chrzanica (zupa chrzanowa) oraz polędwiczki z daniela z zapiekanką ziemniaczaną i modrą kapustą po staropolsku

Rączka gotuje Chrzanica chrzan tarty – 200 g boczek wędzony – 200 g kiełbasa śląska – 150 g śmietana kremówka – 700 ml kości i skóry wędzone – 15 dag marchew – 1 szt. pietruszka – 1 szt. seler – 0,25 szt. por – 0,25 szt. czosnek – 1 ząbek ziemniaki – »  

Rączka gotuje - 24 maja 2014 - ziemniaczane placki śledziowe, zupa kalarepowa i gęsie udko na kapuście kiszonej

fot. Ziemniaczane placki śledziowe ziemniaki – 2 szt. (250 g)śledzie solone – 2 płaty (125 g)boczek wędzony – 25 dagcebula – 1 szt.jajko – 1 szt.mąka pszenna – 1 łyżkamajeranek – szczyptasól, pieprz – do smakudo smażenia – olejna wierzch:kwaśna śmietanaświeży koperekświeży lubczykZupa kalarepowa kalarepa – 4 szt.marchew – 1 szt.kapusta »  

Rączka gotuje - 17 maja 2014 - makaron wstęgi z truskawkami i kurczakiem, a także duet wieprzowy z purée z soczewicy i kapustą pak choi z cukini

Rączka gotuje Wstęgi z truskawkami i kurczakiem makaron wstęgi Goliard – 0,5 op. świeże truskawki – 30 dag piersi z kurczaka – 2 szt. (pojedyncze) oliwa – 20 ml masło – 5 dag sól, pieprz – do smaku na wierzch: świeży tymianek krem balsamiczny marynata do kurczaka: oliwa – 40 ml ocet »  

Polecamy