Rączka gotuje

widok: opisy | miniaturki
sortuj: rosnąco | malejąco

Rączka gotuje - 25 października 2014 - schabowy sztygara na kapuście zasmażanej z grzybami oraz kołoczki z filongiem à la bryja

foto Schabowy sztygara na kapuście zasmażanej z grzybami schab bez kości – 1 szt. (2 kg) kiełbasa – 30 dag boczek wędzony parzony – 15 dag pieczarki – 30 dag cebula – 2 szt. smalec – 1 łyżka papryka słodka – 1 łyżeczka sól, pieprz – do smaku panierka: jajka – »  

Rączka gotuje - 18 października 2014 - sałatka śledziowo-winogronowa, bagietka nadziewana musem z wątróbki, gulasz ze śliwką na winie

Rączka gotuje Sałatka śledziowo-winogronowa filety śledziowe typu matjas – 4 płaty filety śledziowe à la łosoś – 2 płaty cebula – 1 szt. jabłka – 2 szt. majonez – 2 łyżki świeży tymianek – kilka gałązek natka pietruszki – ćwierć pęczka czerwone winogrona – 20 dag pieprz – do smaku Bagietka nadziewana »  

Rączka gotuje - 11 października 2014 - żurek jurajski, królik w sosie śmietanowo-musztardowym oraz ciasto marchewkowe

fot. Żurek jurajski zakwas żurowy – 0,5 lwywar z kości wędzonych i grzybów – 2 lcebula – 1szt.czosnek – 2 ząbkipodgrzybki suszone – 60gboczek wędzony lub podgardle wędzone – 15 dagkiełbasa jurajska – 15dagziemniaki – 1 kgsmalec ze skwarkami – 2 łyżkiziele angielskie – 4-5 ziarenliść laurowy – 3 szt.majeranek – »  

Rączka gotuje - 4 października 2014 - pstrąg na płasko, sandacz na kaszotto i kaczka w sosie słodko-kwaśnym na wiśniówce

fot. Pstrąg na płasko pstrąg – 1 szt. (ok.25 dag) czosnek – 1 ząbekmasło – 1 łyżkazioła prowansalskie – do smakunatka pietruszki – 0,5 pęczkacebula dymka – 0,5 pęczkabiałe wino wytrawne – 50 mlsól, pieprz – do smakumąka krupczatka – 5 dagolej – 50 ml Sandacz na kaszotto filet z sandacza »  

Rączka gotuje - 27 września 2014 - zupa z dyni i golonka w piwie z kapustą z grochem

fot. Zupa z dyni dynia – 60 dagmasło – 7 dagmarchew – 1 szt.pietruszka – 1 szt.cebula – 1 szt.czosnek – 2 ząbkibulion – 2 litryśmietana kwaśna – 6 łyżekimbir – 0,5 łyżeczkipieprz cayenne – 0,5 łyżeczkisól, pieprz – do smakupestki z dyni – 2 łyżki kiełki – 2 łyżkiGolonka w »  

Rączka gotuje - 20 września 2014 - flaczki po śląsku, pierogi ruskie, kotlet po chłopsku

Rączka gotuje Flaczki po śląsku flaki wołowe – 1 kg marchew – 2 szt. seler – 0,5 szt. liść laurowy – 3 szt. ziele angielskie – 6 ziaren imbir mielony – szczypta gałka muszkatołowa – szczypta majeranek – 1 łyżka sól, pieprz – do smaku mąka pszenna – 3 łyżki woda – »  

Polecamy