• Wyślij znajomemu
    zamknij [x]

    Wiadomość została wysłana.

     
    • *
    • *
    •  
    • Pola oznaczone * są wymagane.
  • Wersja do druku
  • -AA+A

Smak i słowo

09:17, 24.07.2013
Smak i słowo Pasjonaci gotowania, wydawcy i autorzy książek zebrali się w przedostatni weekend lipca na Targach Książki Kulinarnej, zorganizowanych w ramach projektu Zielony Jazdów. Impreza odbyła się na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego. Jej pomysłodawczynią była Marta Gessler – właścicielka Qchni Artystycznej, felietonistka i pisarka.

Pasjonaci gotowania, wydawcy i autorzy książek zebrali się w przedostatni weekend lipca na Targach Książki Kulinarnej, zorganizowanych w ramach projektu Zielony Jazdów. Impreza odbyła się na dziedzińcu Zamku Ujazdowskiego. Jej pomysłodawczynią była Marta Gessler – właścicielka Qchni Artystycznej, felietonistka i pisarka.

Przybyli mogli wybierać spośród książek kulinarnych z całego świata (fot. tvp)
Przybyli mogli wybierać spośród książek kulinarnych z całego świata (fot. tvp)

Podziel się:   Więcej
Podczas trzydniowej uczty kulinarno-wydawniczej można było zaspokoić zmysły wzroku i smaku. Na przybyłych oprócz książek i magazynów kulinarnych czekały liczne atrakcje: rzeźby do jedzenia, spotkania z autorami i blogerami oraz wykłady dotyczące kuchni nowozelandzkiej i japońskiej. Pomyślano również o najmłodszych. Kiedy rodzice podróżowali po świecie książek o gotowaniu, dzieci przygotowywały smakołyki pod okiem Joanny Krzyżanek – autorki serii książek „Cecylka Knedelek”. 

Przy stoisku z książkami „White Plate. Słodkie” można było spotkać ich autorkę Elizę Mórawską. Na targach pojawiła się również Magdalena Tomaszewska-Bolałek, która chętnie odpowiadała na pytania dotyczące swojej książki pt. „Japońskie słodycze”. Obie panie kulinarno-pisarską karierę zaczynały od prowadzenia bloga z przepisami. W wywiadzie dla tvp.pl szukają między innymi odpowiedzi na pytanie, czy w świecie nowych mediów jest wciąż miejsce dla szeleszczących kartek?



 
 
 
...