kulinaria / audycje / Kuchnia z Okrasą / Sery korycińskie na dwa sposoby

Sery korycińskie na dwa sposoby


W tym odcinku ekipa telewizyjna odwiedza z kamerą Korycin. W czasie potopu szwedzkiego, ponad 300 lat temu, miała tu miejsce wielka bitwa z wojskami szwedzkimi. Po bitwie część żołnierzy zaciężnych wojsk polskich, Szwajcarów, została i nauczyła miejscową ludność wyrabiać sery. Do dziś produkuje się tu sery według dawnych receptur.
Karol Okrasa składa wizytę w domu Agnieszki Gremzy, która wytwarza sławne sery korycińskie. Uczestniczy w produkcji sera, a następnie wspólnie z gościem programu przygotuje ser koryciński smażony i zupę z sera korycińskiego.
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Akceptuję pliki cookies z tej strony