• Wyślij znajomemu
    zamknij [x]

    Wiadomość została wysłana.

     
    • *
    • *
    •  
    • Pola oznaczone * są wymagane.
  • Wersja do druku
  • -AA+A

Kotleciki rybne - fish cakes

11:22, 23.04.2010
Kotleciki rybne - fish cakes

 
 

Podziel się:   Więcej
Przepis pochodzi z odc. Podróż 14 Irlandia - Galway (56)


450 g wędzonej ryby
450 g ugotowanych zgniecionych ziemniaków
plasterek cytryny
2 liście laurowe
pęczek natki pietruszki
1 cebula
1 łyżka masła
drobna owsianka do panierowania
olej do smażenia
sól
świeżo zmielony czarny pieprz


Przepis:  

Rybę włożyć do rondla, dodać plasterek cytryny, liście laurowe i gałązki pietruszki, gotować na małym ogniu ok. 15 min. Na patelni rozgrzać masło, dodać drobno posiekaną cebulę, zeszklić. Jeszcze ciepłą rybę odcedzić, obrać ze skóry i ości, połączyć z ziemniaczanym puree i cebulą, wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem, formować z masy okrągłe kotleciki, panierować je w owsiance, smażyć z obu stron w oleju na rumiano, podawać.