Strona główna » Styl życia » kuchnia » Teo-ria smaku Teo Vafidisa » galeria » Teo-ria smaku Teo Vafidisa odc. 13 - zakończenie podróży na Malcie

Teo-ria smaku Teo Vafidisa odc. 13 - zakończenie podróży na Malcie

Swoją podróż szlakiem „Teo-rii smaku” kończymy na Malcie. W ostatnim odcinku Teo przygotował Ftirę - maltański wypiek, oraz zupę warzywną Minestrę. Ponadto wodną taksówką zwiedziliśmy największy port wyspy.
Malta to prawdziwa morska potęga, chociaż jej powierzchnia to jedna tysięczna Polski. (fot. mat. prom.)
Malta to prawdziwa morska potęga, chociaż jej powierzchnia to jedna tysięczna Polski. (fot. mat. prom.)
Zdjęcia w galerii:
Malta to prawdziwa morska potęga, chociaż jej powierzchnia to jedna tysięczna Polski. (fot. mat. prom.)
Stolicą Malty jest Valletta, zamieszkała przez ok 8,5 tyś mieszkańców. (fot. mat. prom.)
W oczekiwaniu na maltańską taksówkę wodną. (fot. mat. prom.)
Malta to raj dla turystów spragnionych słońca. (fot. mat. prom.)
Ftira - tradycyjny maltański wypiek
Teo wraz z lokalnym mistrzem kuchni zabierają się za przygotowanie Minestry - maltańskiej zupy. (fot. mat. prom.)