Wyniki wyszukiwania:
Data aktualizacji: 2012-10-12
Kategoria: tvp
Wbrew powszechnym wyobrażeniom polska kuchnia to nie tylko pierogi i schabowy. Mamy wielowiekową tradycję podawania ryb, szczególnie słodkowodnych, a w najdalszych zakątkach Polski wytwarza się smakowite produkty warte zaprezentowania szerokiej widowni. Cudze chwalicie, swego nie znacie! Każdy program jest dedykowany regionalnej lub historycznej specjalności. Żeby je odnaleźć wyruszamy na kulinarne wyprawy do wybranych zakątków Polski. Każdy odcinek zaczyna się od przedstawienia „bohatera” - czasem jest to ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: serwis
Data aktualizacji: 2014-02-27
Kategoria: tvp
Cudze chwalicie, swego nie znacie! Kuchnia to nie tylko pierogi i schabowy. Każda audycja jest dedykowana ściśle określonemu tematowi - regionalnej specjalności. ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: informacja
Data aktualizacji: 2013-04-03
Kategoria: tvp
. Tym razem Karol Okrasa zaprasza na dania z wieprzowiny - gatunek mięsa od zawsze w polskiej kuchni bardzo ceniony. Na Zachodzie Europy większość spożywanej wieprzowiny to mięso certyfikowane. A jak jest w Polsce? I czy taka wieprzowina jest rzeczywiście lepsza? Karol Okrasa odpowie na te pytania przygotowując dwie potrawy, a wcześniej odwiedzi doświadczonego hodowcę trzody chlewnej na Mazowszu. Piątek, godz. 20.25. Zobacz zwiastun: ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: informacja
Data aktualizacji: 2013-03-20
Kategoria: tvp
. Tym razem Karol rusza swoją żółtą syrenką na spotkanie z kuchnią myśliwską. W staropolskiej kuchni dziczyzna królowała na stołach, dziś jest zupełnie zapomniana. Warto ją przypomnieć, bo to wyborne i bardzo zdrowe mięso. W trakcie programu Karol przygotuje potrawy z bażanta, sarny i dzika. Piątek, godz. 20.25 Zobacz zwiastun: ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: informacja
Data aktualizacji: 2013-02-26
Kategoria: tvp
Tym razem Karol uda się w okolice Lubawy na Mazurach, gdzie hoduje się kaczki i jada potrawy z nich. Niektóre składniki proponowanych dań na pewno Was zaskoczą! Piątek, godz. 20.25. ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: informacja
Data aktualizacji: 2013-06-18
Kategoria: tvp
Karol Okrasa zaprasza tym razem do Krotoszyna na wspólne gotowanie z miejscowym Kurkowym Bractwem Strzeleckim. W menu polędwiczki i nieco zapomniane cynaderki. „Biesiada z Bractwem Kurkowym” w piątek o godz. 20.25. ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: informacja
Data aktualizacji: 2013-07-08
Kategoria: tvp
W tym odcinku Karol Okrasa zaprasza na potrawy z pstrąga. Swoją żółtą syrenką dociera do stawów hodowlanych na Pomorzu Zachodnim. Odc. 28 pt. „Inne oblicze pstrąga” w piątek o godz. 20.25. ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: informacja
Data aktualizacji: 2013-05-27
Kategoria: tvp
Karol Okrasa znów udowodni, w jaki sposób – sięgając po znane i sprawdzone produkty – można wyczarować w kuchni coś zupełnie nowego. Tym razem szef kuchni zaprezentuje nam przeróżne sposoby na dania z jajek. Piątek, godz. 20.25. ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: informacja
Data aktualizacji: 2013-06-04
Kategoria: tvp
Karol Okrasa wybiera się do Krasongródy, małej wsi na Suwalszczyźnie. Tu, w niewielkim białym dworku spędzał wakacje młody Czesław Miłosz. Po tamtych czasach zachowało się tu poro przepisów. Odc. 23. „Smaki Czesława Miłosza” w piątek o godz. 20.25. ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: informacja
Data aktualizacji: 2013-01-06
Kategoria: tvp
Okrasa sięga po nasze tradycyjne, czasem zapomniane przepisy i pokazuje, że polska kuchnia jest bardzo bogata. W drugim odcinku programu Karol Okrasa rusza w kulinarną podróż przybliżającą najlepsze polskie wędliny. Piątek, godz. 20.25. ... więcej
Rodzaj wyniku wyszukiwania: informacja