• Wyślij znajomemu
    zamknij [x]

    Wiadomość została wysłana.

     
    • *
    • *
    •  
    • Pola oznaczone * są wymagane.
  • Wersja do druku
  • -AA+A

Drób 30.07.2021

13:05, 30.07.2021
Drób 30.07.2021 Mniejsze wstawienia nie sprawiają, że drobiowego mięsa na rynku jest mniej. Wszystkiemu winien krótki cykl produkcyjny i malejący popyt. Nie bez znaczenia są konsekwencje pandemii i sezon na nowalijki.

Mniejsze wstawienia nie sprawiają, że drobiowego mięsa na rynku jest mniej. Wszystkiemu winien krótki cykl produkcyjny i malejący popyt. Nie bez znaczenia są konsekwencje pandemii i sezon na nowalijki.

 
 

Podziel się:   Więcej
Rynek drobiu stał się ostatnio bardzo nieprzychylny dla hodowców. Drożeją pasze, rosną koszty produkcji, a chętnych do zakupów brak. Hotele, restauracje czy sklepy zamawiają mniej, bo mniej jest klientów. Był już w tym roku moment, gdy branża zaczęła odżywać, a ceny rosły. Teraz trend się odwrócił . Gdy kupować nie ma komu, mroźnie zapełniają się surowcem bardzo szybko, a ceny spadają jeszcze szybciej. Jeszcze w zeszłym miesiącu ceny skórek drobiowych kosztowały średnio 2 złote za kilogram, dzisiaj są tańsze nawet o 40 groszy. Niższe są też ceny pozostałych elementów.
 
 
 
...