• Wyślij znajomemu
    zamknij [x]

    Wiadomość została wysłana.

     
    • *
    • *
    •  
    • Pola oznaczone * są wymagane.
  • Wersja do druku
  • -AA+A

Świeżość na okrągło

12:31, 09.12.2022
Świeżość na okrągło Chrupiące jabłka przez cały rok? A może owoce jagodowe, które nie tracą świeżości. Firmy spożywcze wykorzystują naukę, by zachować jakość produktów i zapobiegać marnowaniu żywności.

Chrupiące jabłka przez cały rok? A może owoce jagodowe, które nie tracą świeżości. Firmy spożywcze wykorzystują naukę, by zachować jakość produktów i zapobiegać marnowaniu żywności.

 
 

Podziel się:   Więcej
Życzenie sadowników spełniają naukowcy. W Chicago pracują nad ekologicznymi metodami przedłużania świeżości owoców, które zapobiegną marnowaniu żywności. Kalifornijski start- up proponuje pokrywanie owoców niewidzialną, nietoksyczną skórką, która zabezpieczy je przed psuciem. Inna firma wynalazła bezpieczny środek, który spowalnia rozwój bakterii.
 
 
 
...