"Zaloguj się w kuchni"! Tyle wystarczy, by nauczyć się samodzielnego przygotowania prostych potraw na śniadanie, lunch do szkoły, na obiad czy spotkanie z przyjaciółmi i dowiedzieć się, jak zadbać o odpowiedni smak, dobór składników i walory odżywcze, aby dieta była zróżnicowana i zdrowa. A tego wszystkiego nauczy nas szef kuchni Jakub Steuermark wraz ze swoimi pomocnikami. W tym odcinku kucharz wprowadzi troje nastolatków, w tym gościnnie występującego w "Zaloguj się w kuchni" Oliwiera Szota, współprowadzącego "Wkręć się w to!" w tajniki przyrządzania wytrawnych naleśników, z trzema nadzieniami: z trójkolorowych papryk, z pieczarek i cebuli oraz z czerwonej fasoli z kukurydzą. Kuba opowie również, skąd pochodzą naleśniki, a także, jakie wartości odżywcze i znaczenie dla naszego zdrowia mają papryka, pieczarki, cebula, fasola i kukurydza. Zdradzi też kilka tajników sztuki kulinarnej, które z pewnością ułatwią przyrządzanie różnych potraw, a na koniec oceni wysiłki Garbrieli, Agaty i Oliwiera. Przepisy, podane również w wersji bez laktozy i bez glutenu, będą dostępne na stronie ferie.tvp.pl i zalogujwkuchni.tvp.pl.