programy / kulinaria / Podróże kulinarne Roberta Makłowicza / Smak Bolonii i Ferrary (49)

Smak Bolonii i Ferrary (49)



Magazyn, 25 min, Polska 2000
Autorzy: Robert Makłowicz, Przemysław Osuchowski

W cyklu kulinarnych podróży po Polsce i świecie Robert
Makłowicz przedstawia specjały kuchni włoskiej. Słoneczną Italię
Polacy odwiedzają od przeszło sześciuset lat. Niegdyś większość z
nich przybywała do wiekowych włoskich miast, by zdobywać wiedzę
na renomowanych uniwersytetach, na przestrzeni wieków cel wypraw
ewoluował. Robert Makłowicz zawitał do tego południowego kraju,
by u źrodeł wyłożyć zasady przyrządzania wspaniałych włoskich
makaronów i bolońskiego ragout, zwanego mylnie w Polsce sosem
bolońskim. Dla widzów Dwójki przyrządzi też capellacci di zucca.



Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Akceptuję pliki cookies z tej strony