programy / kulinaria / Smaki czasu z Karolem Okrasą / odc. 37

odc. 37


W tym odcinku wszystko o wędzeniu. Karol Okrasa wyrusza w kulinarną podróż do warmińskiej osady Guzowy Piec. Opowie, jak się wędzi w tradycyjnej wędzarni zbudowanej z cegły, a także podpowie jak wykonać na działce prowizoryczną wędzarnię ze zwykłej starej beczki. Pokaże też jak przyrządzić ryby i mięso do wędzenia Razem ze swoim gościem, szefem kuchni i znawcą wędzenia p. Dariuszem Strucińskim, Karol Okrasa przygotuje dwie potrawy. Najpierw uwędzi świeże pstrągi, które poda z sosem majonezowym i ciepłą sałatką z selera i kiszonej kapusty. Drugą potrawą będą wędzone polędwiczki wieprzowe z sosem z białego sera i pieczonymi w piecu ziemniakami.
Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies.
Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.
Akceptuję pliki cookies z tej strony