Restauracja znajduje się przy głównej drodze prowadzącej do Soliny z Polańczyka. Chociaż jest jednym z najmłodszych stażem obiektów kulinarnych w regionie – działa od lipca 2014 r. – to oferowana tutaj kuchnia jest przemyślana i konsekwentna. Do lokalnej tradycji odnoszą się cepeliny z Soliny, gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem, pierogi z mięsem i kwaśnica po bieszczadzku z żeberkiem wieprzowym. Ale lokalizacja na terenie Bieszczadów uwarunkowała także zainteresowanie szefa kuchni dziczyzną i kuchnią kresową. Stąd i obecność w karcie schabu z jelenia na boczku, blinów ziemniaczanych z gulaszem z dziczyzny i kwaśną śmietaną.
Do bardziej klasycznej kuchni należy barszcz czerwony z krokietem i żurek w chlebie, czy dania główne: kotlet schabowy z kostką po polsku w chrupiącej panierce w kapuście zasmażanej, chwalona golonka pieczona w sosie warzywnym (specjalność szefa kuchni), żeberka Jędruli w sosie własnym, pieczeń wieprzowa w sosie czarnoleskim czy gicz jagnięca z buraczkami zasmażanymi i pieczeń cielęca w sosie kurkowym.
Wyróżniającą się oryginalnością smaku jest niewątpliwie pieczona pierś gęsi w sosie różanym na zasmażanej czerwonej kapuście. Zamykające posiłek ciasta pieczone są na miejscu, a wina sprowadzane są z małych, rodzinnych winiarni.